(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Hraběnčin řez
Potřebné ingredience
Na těsto : 400g polohrubé mouky ,140 g cukru , 200 g Hery,4 žloutky ,2 lžíce mléka , ½ prášku do pečiva
Na náplň : 6 jablek ,skořici , vanilku ,ořechy , 4 bílky,100g cukr moučka ,/sníh z bílků ušlehat nad parou-až se tvoří špičky a pak pomalu všlehávat cukr.
Postup přípravy
Na vále uděláme těsto .1/3 z něj dáme do lednice ,zbytek vyválíme a položíme na plech.Dáme jablka ,cukr,skořici,vanilku,ořechy,Pak dáme ušlehaný sníh nad parou a úplně nahoru nastrouháme vychlazení či zmrzlé těsto.Pečeme 15 -20 minut při 180 st.C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
libiana
(upraveno)
9. 4. 2008, 0:35
To znám je to móc dobrý, akorát sem zjistila, že to jde trochu lehčejc: stačí dát místo tuhého tuku rozpuštěný.Pravda, nejde z toho uválet těsto, protože se to drobí, ale stejnoměrně se těsto(směs)nadrobí na plech, pak jen tak umačkám a ono se to v troubě zpeče dohromady a není rozdíl a ušetřená práce ale jinak doporučuji, u nás velmi oblíbený
čarodka2
(upraveno)
8. 4. 2008, 20:52
mám jen dotaz, proč sníh dělat nad parou? Úplně normálně ušlehaný sníh dotuha naprosto stačí, vyzkoušeno.
kinnik
(upraveno)
13. 4. 2008, 18:16
@čarodka2
Tak to bylo napsáno v receptu dělat sníh nad párou.